432 v31

Juleporchetta

4 pers.
2½ time
Middel

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 250 grader.

Læg svineslaget med skindsiden opad og rids sværen med en skarp kniv. Du kan nøjes med at ridse den på langs, men du kan også ridse den i tern eller ruder.

Det vigtigste med ridsningen er, at du ikke skærer helt ned til kødet, da saften så vil stige op mellem sværene under tilberedningen og blødgøre dem.

Vend slaget med kødsiden opad og kryder godt med havsalt.

Læg æbletern og svesker i midten af slaget. Rul det sammen, så sværen drejer rundt om hele stegen. Bind den hårdt op med stegesnor med cirka 3 cm mellemrum.

Gnid sværen med havsalt og sørg for at få saltet godt ind imellem sværene. Det er med til at trække væske ud og dermed gøre sværen endnu mere sprød.

Lad porchettaen stege i ovnen 10-20 minutter ved 250 grader og skru herefter ned til 180 grader.

Hold øje med den i starten. Den må ikke branke. Herefter skal den have omkring 1½ time, men det er meget forskelligt afhængigt af ovnen, så brug helst et stegetermometer.

Den skal ende med en kernetemperatur på 70-72 grader før den tages ud. Lad den hvile utildækket i 20 minutter.

Ingredienser

  • 1 svineslag uden ben
  • 2-3 store æbler
  • 1 håndfuld svesker
  • 2 spsk. kanel
  • Salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden