Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Foccasia brød

Foccasia brød

4-6 personer

Krydderolie

Hæld olie, hakkede hvidløg, krydderurter og salt op i en gryde og varm det op til ca. 50°C. Sluk for varmen og lad det stå og trække i mindst ½ time.

Brødet

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt og mel. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 10-12 timer. Hæld derefter dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen sammen til en kugle. Læg derefter dejkuglen på en bradepande med bagepapir. Smør dejen med olie over det hele (brug hænderne !).

Lad dejen hæve i ca. 1½ time.

Fordel derefter olien med krydderierne ovenpå dejen. Lav små fordyninger i dejen med fingrene, så olie og krydderier ikke løber af brødet, men forbliver i fordybningerne. Drys til sidst med med groft salt - evt. Læsø Sydesalt.

Lad brødet hæve endnu ½ time. Bages derefter i 20-25 minutter ved ca. 200°C.

Ingredienser:

  • 1 dl. olie
  • 25 gr. friske krydderurter
    (f.eks. oregano, basilikum og timian)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille tsk. salt
    (evt. Læse sydesalt)
  • 5 gr. gær
  • 4 dl. vand
  • ca. 8 dl. CASA ITALIA Pizzamel 
    (forhandler: Føtex)
  • 2 tsk. salt

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook