Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Oksehaleragout

Oksehaleragout

4 personer

Første runde:
Oksehalestykkerne koges i en stor gryde med det hele løg, gulerod, hvidløg, selleri og persille. Vandet skal dække kødet og grøntsagerne, og det hele skal simre for moderat varme i 3-4 timer. Skum af ofte. Når kødet er mørt, hældes det over i en sigte, og lidt af suppen klares og gemmes.

Anden runde:
Skinken, grøntsagerne og peperoncinoen svitses i olien i en jerngryde uden at branke. Tilsæt tomater, hvidvin, timian, laurbærblade, nellike og det meste af citronskallen. Rør godt og lad saucen smire i 20 minutter. Tilsæt lidt af den siede suppe undervejs, indtil du rammer den smag, du foretrækker. Tag peperoncinoen op, når smagen er passende stærk.
Anret oksehalerne i et fad, hæld saucen over og pynt med hakket persille og lidt mere reven citronskal.

Byd hertil rigeligt med brød.

Ingredienser:

Til første runde:

  • 1½ kg. oksehaler skårne
  • 1 helt løg
  • 1 skrællet guelrod
  • 2 hele fed hvidløg
  • 1 stængel bladselleri i mindre stykker
  • 1 bundt frisk persille

 

Til anden runde:

  • 70 gr. fintsnittet spegeskinke
  • 1 hakket gulerod
  • 1 hakket løg
  • 2 laurbærblade
  • 4 cm. tørret stærk peperoncina (chilipeber)
  • 6-8 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 dåser hele, flåede tomater
  • 1½ dl. hvidvin
  • 1 håndfuld friske timiankviste
  • 1 hel nellike
  • 1 spsk. reven citronskal
  • 1  håndfuld hakket, frisk persille

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Oksehaler skårne
    1 pakke (900 g)
    80,91 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook