Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Lammefilet vendt i urterasp

Lammefilet vendt i urterasp

4 personer

Lammefilet: Blend krydderurter, nødder og hvidløg og vend med rasp. Vend lammefileten i urterasp og læg den på en  bageplade med bagepapir. Steg kødet i ovnen ved 180°C i ca. 15 min.

Fritter: Skræl kartofler og skær dem i fritter. Læg dem i koldt vand og udvand dem i 1 døgn. Tør kartoflerne godt i et klæde.

Varm olie i en gryde til en temperatur på ca. 150°C. Steg kartoflerne gyldne og lad dem afdryppe.

Inden servering friteres de i olien ved 180°C til de er sprøde.

Drys dem herefter med salt.

Cherrytomater: Tomaterne vendes i lidt olie med havsalt og bages ved 180°C i 10-15 min.

Chili-aioli: Pisk æggeblommer med eddike og lidt salt, herefter tilsættes olien i en tynd stråle indtil en tyk konsistens.

Sennep, hvidløg, honning og chipootle vendes forsigtig i aiolien.

Smages til med salt og peber.

Ingredienser:

  • Ca. 600 gr. lammefilet
  • 3 stængler dild
  • 3 stængler persille
  • 3 stængler timian
  • 50 gr. nødder
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gr. rasp

 

  • 1 bakke cherrytomater på stilk
  • lidt olie
  • lidt havsalt

 

Fritter

  • 1 kg. kartofler
  • ½ liter smagsneutral olie
  • 1 spsk. havsalt

 

Chili-aioli

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1½ dl. smagsneutral olie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. honning
  • ½ til 1 tsk. chipotle eller sambal oelek
  • salt og peber

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook