Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Osso buco i cremet citronsauce med friske krydderurter

Osso buco i cremet citronsauce med friske krydderurter

4 personer

Skær igennem hinden i kanten af osso buco’en 4-5 steder. Det forhindrer kødet i at trække sig sammen og danne skål under tilberedningen. 

Brun kødet af på en pande og læg det til side. Steg løgene gyldne i samme gryde og tilføj derefter hvidvin, nogle kviste timian, laurbærblade og det brunede kød. Tilsæt vand indtil kødet næsten er dækket. Lad det simre i ca. 3 timer. 

Når kødet er mørt tages det op af gryden. Si evt. saucen og lad den derefter koge ind til ca. halvdelen. Tilsæt fløde, sennep og revet citronskal og lad det koge godt igennem indtil saucen tykner en smule. Jævn det med maizena, hvis konsistensen ønskes tykkere. Smag til med salt, peber og honning, og evt. lidt citronsaft. 

Slut af med masser af krydderurter lige inden servering.

Server med rodfrugter vendt i olie og bagt i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Velbekomme :)

 

Ingredienser:

  • 4 stk. osso buco
  • 2 løg skåret i tern
  • 2 dl. hvidvin
  • Frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • Vand
  • 2,5 dl. fløde
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Skal af 1 citron (ubehandlet)
  • Friske krydderurter (f.eks. bredbladet persille, salvie og/eller brøndkarse)
  • Salt og peber
  • Honning
  • Smør eller olie til stegning

 

Tilbehør:

  • 750 g blandede rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod og/eller selleri)

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Osso Buco
    1 pakke (1000 g)
    89,90 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook