Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Farseret kalkun - ny madtradition

Farseret kalkun - ny madtradition

4-6 personer

Få din slagter til at udbene kalkunen. Rør farsen efter opskriften, den skal være lind og blank. Farsen stoppes i kalkunen og bindes til. Læg kalkunen i bradepanden med brystet opad og drys den med salt og peber. Kom derefter spækket over bryst og lår, kom vand i bradepanden. Tag et lille madæble og skær ud i kvarter. Kom det i bradepanden, så det giver lidt smag til sovsen.

Steges ved 150°C i ca. 4 timer i varmluftovn til en kernetemperatur på 75°C. Fjern spækket den sidste halve time, så kalkunen bliver flot gylden. Dæk evt. lårerne med staniol.

Skal hvile ca. 15 min. inden servering.

Ingredienser:

  • Ca. 4½ kg kalkun
  • ca. 1,2 kg hakket grise- og kalvekød
  • Hakket hjerte og lever
  • 100 g rasp
  • 2 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk hakkede valnødder
  • 100 g marksvampe i kvarte
  • Lidt revet muskatnød
  • Salt og peber
  • Tynde skiver spæk

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Hakket kalve- og svinekød 8-12% fedt
    1 pakke (500 g)
    32,95 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook