Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Langtidsstegt flæskesteg

Langtidsstegt flæskesteg

4 personer

Fremgangsmåde:

Steges tages ud af køleskabet ca. 1 time, før den skal steges.

Salt sværen. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld ½ liter vand i bradepanden og sæt stegen midt i en forvarmet ovn på 175°C.

Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kødet skal have en kernetemperatur på ca. 75°C.

Husk: Tilsæt evt. mere væde, hvis bradebanden brænder tør. Hvis sværen mangler at boble op, kan man evt. grille den.. Men hold øje med stegen, da det går hurtigt.

Stegetid omkring 2 timer.

Ingredienser:

  • 1,5 kg. svinekam med svær
  • 1,5 spsk. groft salt
  • 3 laurbærblade

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Svinekam med ben, ridset
    1400 g
    111,92 kr.
    Se mere
  2. Svinekam uden ben, ridset
    1500 g
    134,94 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook