Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Lammebov i tern med sennep, græskarmos og grøn bønnesalat

Lammebov i tern med sennep, græskarmos og grøn bønnesalat

4 personer

Lammebov: Krydr lammekødet med karry, sennepspulver, salt og peber. Pil og skær løg i kvarte. Pil og skær hvidløg i små skiver. Brun lammekødet grundigt af i smørret i en stegegryde og tag det op. Kom olien i gryden og lad det blive godt varmt. Steg løg og hvidløg i olien og tilsæt kødet igen samt sennepsfrø, timian, citronsaft og citronskal.

Hæld bouillon og rødvin over og lad retten simre i 1½ time.

Grøn bønnesalat: Blancher bønner og halver dem. Hak persille. Skyl og skær endive i passende stykker. Vend det sammen med olien og citronsaft.

Græskarmos: Skræl og skyl græskar, æble og kartofler og skær i grove tern. Smelt smørret i en gryde og sauter græskar, æble og kartofler til det får let farve. Dæk med vand og kog det helt mørt. Vandet må godt reducere lidt under kogning. Hæld resten af vandet fra og mos eller blend herefter og smag mosen til med salt og peber.

 

Ingredienser:

  • 1 kg lammebov i tern
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. karry
  •  Saft og skal fra 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 4 løg
  • 2 dl lamme- eller hønsebouillon
  • ½ dl olie
  • 1 glas rødvin
  • 20 gr smør
  • 2 kviste timian
  • Salt og peber

Grøn bønnesalat

  • 300 gr grønne bønner
  • 2 stilke bred persille
  • Saften fra 1 citron
  • 2 stk. endive (julesalat)
  • 1 spsk. olivenolie

Græskarmos

  • 750 gr hokkaido græskar
  • 200 gr bagekartoffel
  • 1 æble
  • 40 gr smør
  • Salt og peber

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook