Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Oksebryst som Esterhazy

Oksebryst som Esterhazy

4 personer

Krydr kødet godt med salt og peber og brun det godt af i smørret i en stegegryde og tag det op.

Skyl og skræl porre, gulerod og selleri og skær dem ud i grove tern. Gem lidt af det til at rive i strimler/julienne til pynt på retten, hvilket gør retten unik. Steg urterne godt af i gryden i resten af smørret til de får let farve. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt lauerbær, tomatpuré og salt og peber. Hæld bouillon på, så det næsten dækker kødet.

Braiser i 2½ -3 timer ved 160°C i ovnen, eller lad det simre i gryden. Husk låget. Retten kan også laves ved 120°C i 6-7 timer.

Si stegeskyen og kog den let ind, tilsæt fløde, citronskal og ribsgelè og smag til, så der er balance mellem syre, sødme og fedme.

Riv resten af selleri, gulerod og porrer i fine strimler til pynt. De kan evt. dampes let i smør eller spises som de er

Server i skiver med urterne i bunden.

Server hertil kartoffelpurè eller mos.

Ingredienser:

  • 1 kg oksebryst
  • 1 porre
  • 4-5 gulerødder
  • ½ selleri
  • 2 løg
  • 1 citron
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 2 tsk. ribsgele
  • 4-5 dl. fløde
  • 1 liter vand eller bouillon
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Oksespidsbryst u/ben
    1000 g
    95,00 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook