Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Urtepanerede karbonader med rodfrugtmos og estragonsauce

Urtepanerede karbonader med rodfrugtmos og estragonsauce

4 personer

Form 4 karbonader og vend dem i en blanding af rasp, persille, salt og peber. Lad lige dele smør og olie blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 9 min. - vend af og til. Tag karbonaderne af panden og hold dem varme.

Rodfrugtmos: Bring vand, kartofler, pastinakker og selleri i kog i en stor gryde. Kog grøntsagerne ved svag varm og under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos grøntsagerne groft og tilsæt fløde eller mælk, smør, salt og peber. Smag til.

Estragon sauce: Lad smørret smelte og bruse af uden at det bruner. Tilsæt mel og varm godt igennem under kraftig piskning. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Rør kraftigt mellem hver tilsætning, så klumper i saucen undgås. Smag til med salt og peber. Tilsæt grofthakkede estragonblade lige inden servering.

Tips: I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, gulerødder eller knoldselleri. 

Ingredienser:

  • 500 gr. hakket svinekød
  • 2 dl. rasp
  • 1 dl. hakket persille
  • salt og peber
  • olie og smør til stegning

Rodfrugtmos

  • 500 gr. skrællet kartoffel
  • 250 gr. skrællet pastinak
  • 250 gr. skrællet selleri
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 dl. fløde eller mælk
  • 100 gr. smør

Estragonsauce

  • 2½ dl. svine- eller grøntsagsbouillon
  • 2½ dl. fløde
  • 1/4 bundt frisk estragon
  • 50 gr. smør
  • 2 spsk. mel
  • salt og peber

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Hakket svinekød 8-12% fedt
    1 pakke (500 g)
    27,95 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook