Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Lammeryg med gremolata

Lammeryg med gremolata

4 personer

Lav et snit langs med rygraden på begge sider af benet. Læg friske krydderurte stilke ned i og evt. flækkede hvidløgsfed. Dryp med lidt olie og krydder med salt og peber. Steg ryggen af 2 omgange af ca. 18 - 20 minutter pr. gang ved 180°C, hvor ryggen hviler i 20 minutter imellem stegningen. Husk at lade den hvile igen mindst 25 - 30  minutter inden udskæring.

Gremolata: Hak hvidløg og persille. skyl og tør citronen. Riv den fint. Bland hvidløg, persille og citronskal. Tilsæt lidt olie til at "binde" det sammen. 

Selve udskæringen: Skær fra rygraden (benet mellem de to fileter) og ud mod kanten. Hold kniven konstant tæt til ribbenene så du kan skære hver filet af i et stykke. Når filetterne er skåret af vendes ryggen og mørbraderne skæres på samme måde fra ryggen.

Vend selve rygbenet tilbage igen og skær begge filetter i skiver på skrå. Læg derefter kødet tilbage "på plads" på selve benet og drys gremolataen ud over.

Alternativt kan ryggen steges over en bradepande med kartofler i skiver, så den drypper med saft og kraft ned i bradepanden.

Ingredienser:

  • Ca. 1½ kg. lammeryg
  • krydderurter: F.eks. timian og rosmarin
  • Evt. flækkede hvidløg
Gremolata
  • 1 citron
  • 1 bundt persille
  • god olivenolie
  • 1 fed hvidløg

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook