Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Kalvefrikassè med sommerens friske grøntsager

Kalvefrikassè med sommerens friske grøntsager

4 personer

Læg kalvekødet i en gryde. Hæld vand ved og bring det i kog. Fjern skummet og tilsæt løg, peberkorn, laurbærblad, persille, hvidvin og salt. Lad kalvekødet koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer eller til kødet er mørt. Tag kalvekødet op og hold det varm. Si suppen.

Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 2 min. Tilsæt asparges og kog videre i ca. 4 min. Hæld vandet fra grønsagerne og damp dem tørre.

Kalvefrikasse: Lad smørret smelte i en tykbundet gryde. Tilsæt mel under omrøring og bag det godt sammen. Pisk halvdelen af suppen i. Pisk resten i lidt efter lidt. Tilsæt fløden og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere suppe hvis saucen er for tyk. Vend de kogte grønsager og dild i. Saucen må ikke koge, når grønsager og dild er tilsat.

Ved serveringen: Skær kødet i skiver eller tern og anret det i et varmt fad sammen med lidt af saucen. Server resten i en skål ved siden af.

Ingredienser:

  • 1 kg. kalvekød (bov, klump, bryst eller tykkam)
  • 1½ liter vand
  • 1 løg i kvarte
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • 1 bundt persille
  • 3 dl. hvidvin
  • 1 spsk. salt
  • 500 gr. gulerødder i 3 cm stykker
  • 1 liter vand
  • ½ tsk. salt
  • 500 gr. grønne asparges i 6 cm stykker

Frikassè

  • 50 gr. smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 7½ dl. suppe fra kødet
  • 1 dl. fløde 13%
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl. hakket frisk dild

Tilbehør

  • 1½ kg. nye kogte kartofler

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Kalvespidsbryst uden ben
    1000 g
    98,00 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook