Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Klassisk rødbedesuppe på russisk manér

Klassisk rødbedesuppe på russisk manér

4 personer

Kom oksekød, vand, grønsager, laurbærblade og peberkorn i en stor gryde og bring blandingen i kog. Skum suppen af og fjern ujævnheder. Lad suppen koge ved svag varme og under låg i ca. 3 timer. Tag kødet op og del det i mundrette bidder.

Sigt suppen, kom den tilbage i gryden og tilsæt hvidkål, rødbeder, salt og peber. Bring suppen i kog og kog den under låg i ca. 45 min. Skru op og kog suppen i ca. 25 min. ved kraftig varme og uden låg.

Ved serveringen: Vend rødbede og eddike sammen og vend det i suppen sammen med kødet. Smag til og server straks med lidt cremefraiche på toppen af hver tallerken.

Ingredienser:

  • 1 kg oksekød (bov, klump, bryst eller tykkam) 
  • 4 liter vand
  • 2 persillerødder i kvarte (ca. 275 g)
  • 3 gulerødder i kvarte (ca. 150 g)
  • 2 porrer i ringe (ca. 200 g)
  • 10 stilke persille
  • 2 laurbærblade
  • 3 sorte peberkorn
  • 1½ spsk groft salt
  • ½ hvidkålshoved i mindre stykker (ca. 500 g)
  • 2 rødbeder i små tern (ca. 250 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 små groftrevne rødbeder (ca. 225 g)
  • ½ dl rødvinseddike

Tilbehør 

  • 240 g groft brød
  • 2 dl creme fraiche 18%

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Oksespidsbryst u/ben
    1000 g
    95,00 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook