Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Stegt flæsk med krydrede rodfrugter

Stegt flæsk med krydrede rodfrugter

6 personer

Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i ovnen, til det er gyldenbrunt og sprødt – ca. 30 minutter. Vend flæsket når havdelen af stegetiden er gået.

Rodfrugtsalat: Skær rodfrugterne i tynde stave. Kom dem i kogende, letsaltet vand. Kog dem 1 minut og læg dem straks i iskoldt vand, for at stoppe kogningen, og derefter i en si.

Dressing til rodfrugtsalat: Steg peberfrugterne under grillen i ovnen, og læg dem derefter i en frysepose i 5-10 minutter. Træk derefter skindet af dem, halver dem og skrab kernerne ud (brug evt. færdig grillede peberfrugter på glas i stedet). Blend peberfrugtkødet sammen med snittet chili, hvidløg, citronsaft og olie. Smag til med salt og peber. Vend heri de afdryppede rodfrugter sammen med korianderblade eller anden krydderurt.

Sauce til flæskeskiverne: Hak hvidløg og ingefær fint og læg det i en lille gryde med stjerne anis, fintrevet citronskal, citronsaft, vineddike og farin. Kog det til en tyk, karamelagtig sauce – ca. 10 minutter. Hæld karamelsaucen over de stegte flæskeskiver.

Ingredienser:

  • 18 skiver stegeflæsk
  • Salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 10 gr. frisk ingefær
  • 2 stjerne anis
  • 1 citron
  • ½ dl. Vineddike
  • 100 gr. brun farin

 

Rodfrugtsalat

  • 300 gr. selleri
  • 300 gr. gulerødder
  • 300 gr. pastinakker eller persillerødder
  • ½ potte frisk koriander eller anden krydderurt efter smag

 

Dressing

  • 2 røde peberfrugter
  • ½ frisk chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • 2 spsk. olie

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Stegeflæsk i skiver
    500 g
    42,96 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook