Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Braiseret andelår

Braiserede andelår

4 personer

Lad smørret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun andelårene af 2 omgange. Tilsæt dernæst gulerødder og pastinakker i grove tern sammen med laurbærblade og tomatpuré. Tilsæt vand så det lige dækker og braiser ca. 45 minutter til lårene er møre.

Andelårene og laurbær tages derefter op af gryden. Hold andelårene varme under et stykke stanniol med et viskestykke ovenpå. Resten i gryden blendes og sigtes. Væsken hældes tilbage i gryden og koges ind og smages til med salt og peber. Rundes evt. af med en klat koldt smør.

Mos de kogte bagekartofler groft og smag til med salt og peber. Form de mosede kartofler til 4 bøffer. Hæld 1 cm olie op i en støbejernspande og opvarm den, til den næsten ryger. Steg nu bøfferne gyldne på begge sider. Læg dem derefter på fedtsugende papir et øjeblik og server straks.

Æblebådene steges let i smør på en pande.

 

Ingredienser:

  • 6 andelår  
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 laurbærblade
  • 2 løg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 25 gr. smør
  • 2 æbler i både 
    (f.eks. coxorange eller Belle de Boskop)
  • 25 gr. smør
  • 4 kogte bagekartofler
  • salt og peber
  • olie til stegning 

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook