Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Svinemørbrad á la andesteg

Svinemørbrad á la andesteg

4 personer

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits æbler og svesker i ca. 1 min.

Afpuds de 2 svinemørbrad (fjern bimørbrad, hinder og sener). Skær evt. den spidse ende af, så mørbraderne bliver nogenlunde lige tykke. Lav en dyb ridse med en skarp kniv ned gennem hver mørbrad og fyld de stegte æbler og svesker i. Luk mørbraderne med bomuldssnor 5-6 steder. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbraderne på alle sider (ca. 2 minutter i alt).

Steg derefter mørbraderne færdige i ovnen ved 180° i ca. 15-20 minutter.

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm. i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter jævn varme. Tilsæt æblemosten og lad massen koge lidt ind. Tilsæt kartoflerne og lad dem blive varme og gyldne. Lige før servering tilsættes de små æbletern.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Sauter rødkålen til den er mør og smag til med salt og revet muskatnød. Smag til. 

Servering: Skær mørbraderne i 4 tykke skiver og del hver skive med et skråt snit til i alt 8 bøffer. Anret bøfferne på tallerkener sammen med kartofler og rødkålssalaten.

Ingredienser:

  • 2 stk. svinemørbrad 
    (ca. 800 g.)
  • 2 små æbler i både
  • 150 gr. svesker
  • 25 gr. smør
  • salt og peber

 

  • 600 gr. små kogte kartofler
    med skræl 
  • 100 gr. sukker
  • 1 dl. æblemost
  • 1 skrællet æble i små tern

 

  • 800 gr. rødkål i grove
    strimler
  • 25 gr. smør 
  • salt
  • revet muskatnød

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Mørbrad
    1 stk. (500 g)
    57,50 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook