432 v29

Indbagt hamburgerryg

4 pers.
90 min
Middel

Fremgangsmåde

Skyl spinaten grundigt og lad den dryppe godt af i en sigte. Spinaten koges herefter ind sammen med fløde og smages til med salt, peber og cayennepeber.

Læg den optøede butterdej taglagt, pensl med koldt vand mellem sammenføjningerne og rul den ret tyndt ud til en firkant på ca. 35 x 25 cm. Læg den rå hamburgerryg på den lange led af dejen. Fordel spinatstuvningen over hamburgerryggen. Rul det hele sammen, så samlingen ligger underst på rullen, og luk godt for enderne. Pensl butterdejen med æggeblomme, prik den hist og her med en gaffel. Sæt den indpakkede hamburgerryg på et stykke bagepapir på en plade midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time eller til en kernetemperatur på 68°C.

Bring grøntsagsbouillonen i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Peberfrugt og rødløg i tern tilsættes og tilberedes dermed kort i de varme ris.

Ingredienser

  • 1 kg. rå hamburgerryg u/ben
  • 200 gr. frisk spinat
  • 2 dl. fløde
  • salt, peber og cayennepeber
  • 3-4 plader frossen butterdej
  • æggeblommme
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • ½ tsk. salt
  • 160 gr. parboiled ris
  • ca. 2 dl.
  • 2 røde peberfrugter i tern
  • 2 finthakkede rødløg
  • ca. 100 gr.
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden