side 26 kalvekod i lys sauce

Kalvekød i lys sauce

4 pers.
Ca. 2 timer 30 min (forberelse begynder dagen før)
Nem

Fremgangsmåde

Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Pil løg og hvidløg og hak begge groft. Timian og persille plukkes og peberkornene kværnes.
I en stor skål røres en marinade af vin, olie, laurbærblade, hvidløg, peber, timian og persille. Tilsæt gulerodsskiver og løg. Læg kødet i marinaden og dæk med film. Sæt skålen i køleskabet natten over.

Dagen efter tages kødstykkerne op af marinaden og dryppes af. Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg kødet heri. Lad det kun lige sætte sig - det skal ikke brunes. Tilsæt marinaden og hæld vand over til det dækker. Lad retten simre til kødet er mørt - det tager et par timer.

Tilsæt fløde og citronsaft - det burde kunne jævne saucen. Hvis der ønskes en tykkere sauce, kan der jævnes med maizena eller en smørbolle. Tag i så fald kødet op, før der jævnes, og kom det tilbage i saucen igen bagefter. Varm igennem inden servering.

Server med kartoffelmos og eventuelt en sprød vintersalat.

 

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg kalvegullasch
  • 2 gulerødder
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bdt. timian
  • ½ bdt. bredbladet persille
  • 1 spsk. peberkorn
  • 1 fl. hvidvin
  • Lidt olivenolie
  • 1 laurbærblad
  • 1 stor smørklat
  • 2½ dl fløde
  • ½ citron, saften heraf
  • Salt
  • Bredbladet persille til pynt
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden