432 v57

Langtidsstegt flæskesteg

4 pers.
2½ time
Middel

Fremgangsmåde

Steges tages ud af køleskabet ca. 1 time, før den skal steges.

Salt sværen. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg sammenkrøllet stanniol under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret. Hæld ½ liter vand i bradepanden og sæt stegen midt i en forvarmet ovn på 175°C.

Stik et stegetermometer ind midt i kødet. Kødet skal have en kernetemperatur på ca. 75°C.

Husk: Tilsæt evt. mere væde, hvis bradebanden brænder tør. Hvis sværen mangler at boble op, kan man evt. grille den.. Men hold øje med stegen, da det går hurtigt.

Stegetid omkring 2 timer.

Ingredienser

  • 1,5 kg. svinekam med svær
  • 1,5 spsk. groft salt
  • 3 laurbærblade
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden