123 v2

Nakkefilet med æblemost og porrer

4 pers.
180 min
Middel

Fremgangsmåde

Nakkefilet: Drys kødet med groft salt og peber et par timer før du starter. Vend kødet i mel og brun det af i gryden/stegesoen.

Tilsæt porrer, æblemost, æbler i skiver samt timiankviste. Læg låg på og braiser i 2½-3 timer ved 160°. Alternativt kan retten lægges i et ildfast fad med stanniol over.

Knuste kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem møre. Knus dem med en grydeske, vend dem rundt med tynde skiver forårsløg, smør, salt og peber. Drys grofthakkede saltmandler ovenpå.

Ingredienser

  • 2 nakkekoteletter à 400-450 gr. pr/stk.
  • 1 æble i skiver
  • ½ liter æblemost
  • 1 porre i skiver
  • Friske timiankviste
  • Salt og peber
  • Hvedemel
  • - Knuste kartofler med saltmandler
  • 1 kg små kartofler med skræl
  • 75 gr. saltmandler
  • 2 forårsløg i tynde skiver
  • 100 gr. smør
  • Salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden