123 v9

Oksehaleragout

4 pers.
240 min
Middel

Fremgangsmåde

Første runde:
Oksehalestykkerne koges i en stor gryde med det hele løg, gulerod, hvidløg, selleri og persille. Vandet skal dække kødet og grøntsagerne, og det hele skal simre for moderat varme i 3-4 timer. Skum af ofte. Når kødet er mørt, hældes det over i en sigte, og lidt af suppen klares og gemmes.

Anden runde:
Skinken, grøntsagerne og peperoncinoen svitses i olien i en jerngryde uden at branke. Tilsæt tomater, hvidvin, timian, laurbærblade, nellike og det meste af citronskallen. Rør godt og lad saucen smire i 20 minutter. Tilsæt lidt af den siede suppe undervejs, indtil du rammer den smag, du foretrækker. Tag peperoncinoen op, når smagen er passende stærk.
Anret oksehalerne i et fad, hæld saucen over og pynt med hakket persille og lidt mere reven citronskal.

Byd hertil rigeligt med brød

Ingredienser

  • - Til første runde:
  • 1½ kg. oksehaler skårne
  • 1 helt løg
  • 1 skrællet guelrod
  • 2 hele fed hvidløg
  • 1 stængel bladselleri i mindre stykker
  • 1 bundt frisk persille
  • - Til anden runde:
  • 70 gr. fintsnittet spegeskinke
  • 1 hakket gulerod
  • 1 hakket løg
  • 2 laurbærblade
  • 4 cm. tørret stærk peperoncina (chilipeber)
  • 6-8 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 dåser hele, flåede tomater
  • 1½ dl. hvidvin
  • 1 håndfuld friske timiankviste
  • 1 hel nellike
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden