123 v16

Porchetta med marinerede kartofler

4 pers.
240 min
Middel

Fremgangsmåde

Porchettaen: Læg slaget med kødsiden opad.  Drys med rigeligt salt og peber. Derefter fordeles de finthakkede urter, skalotteløg, hvidløg, citronskal og brødkrummer, som laves ved at blende friske, hvide brødskiver uden skorpe.
Slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres. Derefter sættes den på spid, gnides med olivenolie, drysses med salt og kører over en grill i 3-4 timer i en lukket grill ved ca. 180° indtil sværen er sprød. Kernetemperaturen skal være ca. 70°.
Lad Porchettaen hvile i 20 minutter efter stegning. Skæres herefter i skiver og serveres med marinerede kartofler.
Tips! Varier og kombiner din egen porchetta med andre spændende krydderurter som f.eks. timian og stødt koriander. Kun fantasien sætter grænser.
 

Marinerede kartofler: Rist spidskommen på en tør pande ved jævn varme i ca. 3 min. - sæt dem til siden og lad dem køle af.
Skær kartoflerne i skiver eller tern. Vend kartoflerne sammen med rødløgene i strimler, tomaterne i tern og halvdelen af de hakkede basilikumblade. Bland olie, citronsaft, salt og peber sammen og smag dressingen til inden den vendes i.  Vend resten af basilikumbladene i salaten og brug nogle blade på toppen som pynt sammen med de afkølede spidskommen

Ingredienser

  • Ca. 2 kg. svineslag
  • Frisk brødkrumme
  • 6-7 fed hvidløg
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt oregano
  • 8 friske laurbærblade
  • 1/2 bundt rosmarin
  • 7-8 finthakkede skalotteløg
  • Revet citronskal
  • 1½ kg. nye, kogte kartofler
  • 1½ tsk. spidskommen hele
  • 3 rødløg i tynde strimler ca. 100 gr.
  • 3 grofthakkede tomater uden kerner
  • 1 bdt. basilikum
  • 6 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft eller hvid balsamico
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden