slowcooked lammekolle

Slowcooked lammekølle

4 pers.
4 timer
Middel

Fremgangsmåde

Lammekøllen krydres godt med salt og peber og gnides ind i rosmarin og revet hvidløg. Den sættes i ovnen ved 160°C i 4 timer.
Ramsløgsbladene skylles godt og kommes i en blender sammen med parmesanosten, pinjekernerne, olivenolie samt salt og peber. Blendes til en grov ramsløgspesto.

Rabarberchutney

Rabarberne klargøres og skæres i grove tern. Sukkeret smeltes i en gryde til det har fået en flot gylden farve. Derefter tilsættes eddiken og rabarberne kommes i. Det småsimrer i 30 minutter. Husk at røre hyppigt i chutneyen, så den ikke sætter sig i bunden af gryden.
Chutneyen skal serveres kold.
Kartoflerne steges sammen med køllen de sidste 60 minutter - eller til de er gyldne og møre. Blend persillen og mynten med lidt af creme fraichen og hvidløget til urtedressingen. Vend derefter resten af creme fraichen og mayonnaisen i. Smag til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 lammekølle
  • 3 kviste rosmarin
  • 5 fed hvidløg

Ramsløgspesto

  • 1 bdt. ramsløg
  • 50 g. parmesan
  • 50 g. pinjekerner
  • 2 dl. olivenolie
  • Salt og peber

Rabarberchutney

  • 1 bdt. rabarber
  • 100 g. sukker
  • 1 dl vineddike
  • ca. 1 kg små vaskede kartofler

Urtedressing

  • 1 lille bdt. blandet mynte og persille
  • 400 g. creme fraiche 18%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • ½ fed hvidløg presset
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden