123 v37

Svinekæber braiseret i portvin

4 pers.
200 min
Middel

Fremgangsmåde

Svinekæber: Drys kæberne med groft salt og peber. Læg kød og grønt i et ildfast fad og tilsæt portvin og vand.

Dæk med stanniol og sæt retten i ovnen ved 130° i ca. 3 timer. Stegeso kan også anvendes i stedet for et ildfast fad.

Efter 3 timer sigtes skyen fra og koges ind til ca. 1½-2 dl. Koldt smør tilsættes lige inden servering, hvor kæberne lægges i sovsen.

Hvidkålssalat: Hak dilden og vend den ned i cremefraichen. Pres appelsinsaft over kålen og drys sukker på. Vend den sammen med cremefraiche og mayonnaise. Drys til sidst mandler ud over salaten.

Godt tilbehør til alle tunge retter rige på smag

Ingredienser

  • 1 kg. svinekæber
  • ½ flaske portvin
  • 150 g. svampe
  • 1 løg groft skåret
  • 1 stængel blegselleri
  • 4 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • ½ dl. koldt vand
  • Hvidkålssalat
  • 1/4 hvidkål i tynde strimler
  • 1 dl. hele mandler
  • 1 bundt dild
  • 1 dl. creme fraiche 38%
  • 1 dl. mayonnaise
  • 3 spsk. sukker
  • 1-2 æbler i tynde skiver
  • Saft fra en appelsin
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden