1711574758

Cuvettesteg med kantareller

4
30-60 min.
Let

Start ovnen på 250 grader. Rids fedtkanten hvis det ikke er gjort, gnid cuvetten ind i salt og peber og provencekrydderi.
Læg herefter stegen i et ovnfast fad og brun den i ovnen ved 250° C i ca. 5 min. Skru ned for varmen til 150° C og fortsæt stegningen ca. 25 min. til stegen har en kernetemperatur på ca. 58° C. Brug stegetermometer til at måle temperaturen. Lad stegen hvile 10-20 minutter

Skær rødløgene ud i ringe, steg dem let i smør. Tilsæt sennepsfrø, honning og æblecider.
Lad det koge ind og smag til med salt og peber.

Rens kantarellerne og steg dem i ca. 5 min i smør. Tilsæt fløden og lad det koge lidt ind, smag til med salt og peber.

Server cuvetten skåret i tynde skiver, anrettet på midten af tallerkenen med kantareller rundt om drysset med frisk timian.

Server rødløgkompot og kartofler til.

Ingredienser

  • 1 oksecuvette
  • 4 rødløg
  • 50 g. smør
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 dl. æblecider
  • 2 dl. madlavningsfløde 8%
  • 800 gr. små kartofler
  • Frisk timian
  • Groft salt
  • Sort peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden