ovnsbakt kylling med rotgronnsaker og appelsin

Ovnbagt kylling med rodfrugter og appelsin

4
50 min
Nem

Sæt ovnen på 180 grader. Skræl og skær grøntsagerne i stave eller grove stykker, samt appelsinerne i både.

Vend grøntsagerne og appelsinerne i olivenolie, honning, salt, peber og 2 spsk. krydderurter. Læg dem i et ovenfast fad.

Læg kyllingelårene oven på grøntsagerne og appelsinerne. Pensl kyllingelårene med olivenolie, krydr med salt, peber og krydderurter.

Stil formen midt i ovnen og steg til kyllingen har en kernetemperatur på 68 grader. Det tager ca. 45 minutter for et stort kyllingelår. Brug et stegetermometer for perfekte resultat.

Ingredienser

  • 4 stk. gulerødder
  • 4 stk. persillerod
  • 1/2 majrod
  • 600 g. små kartofler, gerne perlekartofler
  • 2 appelsiner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. olivenolie
  • 2 spiseskefulde honning
  • 4 kyllingebryst eller kyllingelår
  • Salt
  • Peber
  • 4 spsk. hakkede krydderurter, f.eks. timian
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden