432 v11

Braiserede svineskank

3-4 pers.
3 timer
Middel

Fremgangsmåde

Snit skankerne i sværen uden at skære for meget i fedtet. Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankerne sammen med salt.

Smelt smør og olie i en stegegryde. Brun skankerne på alle sider og læg dem til side.

Hak skalotteløgene og svits dem i gryden. Læg skankerne tilbage i gryden. Hæld øl og æbleeddike over. Tilsæt salvie- og timianblade. Læg låg på gryden og lad den simre på semilavt blus i mindst 2 timer.

Tag skankerne op og læg dem på et fad i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, så sværen  bliver sprød. Si saucen og kog den ind til den begynder at tykne. Smag til med salt og peber.

Kartofler med rodfrugter: Skyl kartofler og rodfrugter. Krydr dem med salt og peber. Hæld olie over, sæt dem i ovnen i et fad og steg dem i ca. 35 minutter ved 180°C.

Ingredienser

  • 4 svineskanker afhængig af størrelse
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. hel koriander
  • 10 peberkorn
  • salt
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 skalotteløg
  • 1 mørk øl
  • ½ liter vand eller fond
  • 1 dl. eddike
  • blade fra 1 bundt salvie
  • blade fra 1 bundt timian
  • 600 g. kartofler
  • 300 g. rodfrugter i stykker
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden