432 v11

Braiserede svineskank

3-4 pers.
3 timer
Middel

Fremgangsmåde

Snit skankerne i sværen uden at skære for meget i fedtet. Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankerne sammen med salt.

Smelt smør og olie i en stegegryde. Brun skankerne på alle sider og læg dem til side.

Hak skalotteløgene og svits dem i gryden. Læg skankerne tilbage i gryden. Hæld øl og æbleeddike over. Tilsæt salvie- og timianblade. Læg låg på gryden og lad den simre på semilavt blus i mindst 2 timer.

Tag skankerne op og læg dem pÃ¥ et fad i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter, sÃ¥ sværen  bliver sprød. Si saucen og kog den ind til den begynder at tykne. Smag til med salt og peber.

Kartofler med rodfrugter: Skyl kartofler og rodfrugter. Krydr dem med salt og peber. Hæld olie over, sæt dem i ovnen i et fad og steg dem i ca. 35 minutter ved 180°C.

Ingredienser

  • 4 svineskanker afhængig af størrelse
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. hel koriander
  • 10 peberkorn
  • salt
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 skalotteløg
  • 1 mørk øl
  • ½ liter vand eller fond
  • 1 dl. eddike
  • blade fra 1 bundt salvie
  • blade fra 1 bundt timian
  • 600 g. kartofler
  • 300 g. rodfrugter i stykker
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
MÃ¥lretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden