Braiserede andelÄr
FremgangsmÄde
Lad smÞrret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun andelÄrene af 2 omgange. TilsÊt dernÊst gulerÞdder og pastinakker i grove tern sammen med laurbÊrblade og tomatpuré. TilsÊt vand sÄ det lige dÊkker og braiser ca. 45 minutter til lÄrene er mÞre.
AndelÄrene og laurbÊr tages derefter op af gryden. Hold andelÄrene varme under et stykke stanniol med et viskestykke ovenpÄ. Resten i gryden blendes og sigtes. VÊsken hÊldes tilbage i gryden og koges ind og smages til med salt og peber. Rundes evt. af med en klat koldt smÞr.
Mos de kogte bagekartofler groft og smag til med salt og peber. Form de mosede kartofler til 4 bÞffer. HÊld 1 cm olie op i en stÞbejernspande og opvarm den, til den nÊsten ryger. Steg nu bÞfferne gyldne pÄ begge sider. LÊg dem derefter pÄ fedtsugende papir et Þjeblik og server straks.
ĂblebĂ„dene steges let i smĂžr pĂ„ en pande