432 v14

Coq au vin

4 pers.
70 min
Middel

Fremgangsmåde

Partér kyllingen i 8-10 stykker. Tag lidt af fedtet fra indersiden af kyllingen og smelt det i en bredbundet gryde eller en sauterpande. Brun alle kødstykkerne på alle sider, kom hvidløg, timian, rosmarin og laurbærblade i, og lad det småsimre, mens grøntsagerne odrnes.

Pil løgene og blanchér dem i 1 minut i spilkogende vand. Rist champignonerne i fedtet, kom dem og de andre grøntsager i retten og vend forsigtigt rundt. Rør en jævning af mel og vand og kom den i retten.

Hæld vinen på og krydr med salt og peber. Tilsæt hønsesouillon så det dækker kødet. Læg låg på og lad retten simre i 30-35 minutter, til kødet er mørt.

Pynt retten med et par kviste rosmarin og server med kartoffelmos og flutes.

Ingredienser

  • 1 stor landkylling
  • 2 fed grofthakkede hvidløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 200 g. gulerødder delt i mundrette stykker
  • 250 g. smÃ¥ skalotteløg
  • 250 g. smÃ¥ champignon
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. vand
  • ½ flaske rødvin
  • ca. ½ liter hønsebouillon
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
MÃ¥lretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden