
Coq au vin
4 pers.
70 min
Middel
Fremgangsmåde
Partér kyllingen i 8-10 stykker. Tag lidt af fedtet fra indersiden af kyllingen og smelt det i en bredbundet gryde eller en sauterpande. Brun alle kødstykkerne på alle sider, kom hvidløg, timian, rosmarin og laurbærblade i, og lad det småsimre, mens grøntsagerne odrnes.
Pil løgene og blanchér dem i 1 minut i spilkogende vand. Rist champignonerne i fedtet, kom dem og de andre grøntsager i retten og vend forsigtigt rundt. Rør en jævning af mel og vand og kom den i retten.
Hæld vinen på og krydr med salt og peber. Tilsæt hønsesouillon så det dækker kødet. Læg låg på og lad retten simre i 30-35 minutter, til kødet er mørt.
Pynt retten med et par kviste rosmarin og server med kartoffelmos og flutes.