Skaermbillede 2024 09 09 kl. 11.58.28

Coq au vin

4 pers.
70 min
Middel

Fremgangsmåde

Forberedelse: Skær den hele kylling ud i ca. 8 stykker. Bland alle ingredienser til marinaden sammen. Hæld marinaden over kyllingestykkerne. Lad dette stÃ¥ køligt i 10-12 timer. 

Tag kyllingestykkerne ud og tør dem. Hæld marinaden i en gryde/pande og bring det i kog.

Skær bacon i tern og steg det gyldent. Tag bacon af panden/gryden, men lad fedtet blive i gryden.

Kom salt og peber på kyllingestykkerne, og brun dem i fedtstoffet i gryden. Hvis du har cognac, så hæld det over kyllingen og flamber.

Lad det brænde, indtil flammen slukker. Læg kyllingestykkerne i gryden med marinaden. Tilsæt tomatpuréen og hønsebouillon til det dækker kødet.

Bring det i kog og skru herefter ned for varmen. Lad det simre i ca. 40 minutter, eller til kødet er mørt.

Svits løg og svampe i en gryde og kom dem i gryden. Smag til med salt og peber.

Drys lidt frisk timian over lige inden servering. Server med kartofler, ris eller godt brød.

Ingredienser

Marinade

  • 1 stk. hel kylling
  • 3 dl. rødvin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk. hakket frisk timian
  • 120 g. letsaltet bacon
  • Salt
  • Peber
  • 2 cl. cognac (kan undlades)
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Hønsebouillon
  • 15 stk. skalotteløg
  • 250 g. svampe
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 4 stilke frisk timian
  • Kartofler, ris eller brød
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
MÃ¥lretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden