432 v14

Coq au vin

4 pers.
70 min
Middel

Fremgangsmåde

Partér kyllingen i 8-10 stykker. Tag lidt af fedtet fra indersiden af kyllingen og smelt det i en bredbundet gryde eller en sauterpande. Brun alle kødstykkerne på alle sider, kom hvidløg, timian, rosmarin og laurbærblade i, og lad det småsimre, mens grøntsagerne odrnes.

Pil løgene og blanchér dem i 1 minut i spilkogende vand. Rist champignonerne i fedtet, kom dem og de andre grøntsager i retten og vend forsigtigt rundt. Rør en jævning af mel og vand og kom den i retten.

Hæld vinen på og krydr med salt og peber. Tilsæt hønsesouillon så det dækker kødet. Læg låg på og lad retten simre i 30-35 minutter, til kødet er mørt.

Pynt retten med et par kviste rosmarin og server med kartoffelmos og flutes.

Ingredienser

  • 1 stor landkylling
  • 2 fed grofthakkede hvidløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 200 g. gulerødder delt i mundrette stykker
  • 250 g. små skalotteløg
  • 250 g. små champignon
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. vand
  • ½ flaske rødvin
  • ca. ½ liter hønsebouillon
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden