Topbanner nyhedsbrev 7

Grillede kamben med BBQ sauce og tomatsalat

4
80 min.
nem

Dry rub marinering dagen før:

Bland alle de tørre ingredienser og gem 2 tsk. af krydderiblandingen til salatdressingen. Kom kambenene i en pose sammen med resten af krydderiblandingen, ryst godt så det fordeles på benene og lad dem trække i køleskabet natten over.

Barbequesauce: Bring æblejuice, ketchup, farin, ingefær, paprika, chili og hvidløgspulver i kog og lad det simre for svag varme til konsistensen er jævn. Smag til med citronsaft. Lidt af det gemmes til servering.

Pak benene ind i alufolie og grill dem indirekte i 1½ time til de er godt møre.

Åbn pakken med kambenene, smør dem godt på begge sider med BBQ-marinaden og grill dem endnu 15 min. til de er glaserede og karamelliserede.

Marineret tomatsalat: Skær tomaterne i mindre stykker og vend dem i en marinade bestående af resten af dry rub’en fra i går, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber og drys lige inden servering med masser af friske urter.

Anretning: Server resten af BBQ-saucen til benene sammen med tomatsalaten og fx groft brød eller ovnbagte kartofler.

Velbekomme!

Ingredienser

Kamben med "dry-rub"

  • 1 kg. kamben
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • Salt

BBQ-marinade

  • 1 l æblejuice
  • 250 g. ketchup
  • 3 spsk. farin
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. citronsaft

Marineret tomatsalat

  • 1 kg. tomater, gerne forskellige
  • 1 spsk. hvidvinseddike eller citronsaft
  • 0,5 dl. olivenolie
  • Masser af friske krydderier
  • Evt. groft brød eller kartofler
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden