432 v28

Indbagt farsbrød med hvidløg, spinat og ricotta

4 pers.
90 min
Middel

Fremgangsmåde

Rør kødet med salt. Tilsæt peber, løg, presset hvidløg og derefter Ricotta. Smag til med salt, peber, cayennepeber og muskatnød. Stil farsen i køleskab indtil grøntsagerne er gjort i stand. 

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 2 min. Tilsæt fløde, salt og peber. Lad spinaten koge ved kraftig varme og under omrøring i 3-5 min. Smag til.

Skrub kartoflerne. Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad i bradepanden sammen med farsbrødet. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timian.

Farsen formes til et brød, som sammen med spinaten pakkes ind i butterdej og pensles med sammenpisket æg.

Farsbrød og grøntsager bages i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter.

Ingredienser

  • 500 g. hakket kalve- og svinekød
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. Ricotta
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 25 g. smør
  • 100 g. frisk spinat
  • evt. babyspinat
  • 1½ dl. fløde
  • 2 pl. butterdej
  • 1 æg til pensling
  • 800 g små, faste kartofler
  • 4 mellemstore løg
  • 1 tsk olie
  • salt
  • evt. lidt timian
  • Tilbehør
  • 300 g ærter eller tomater i skiver
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden