123 v41

Urtepanerede karbonader med rodfrugtmos og estragonsauce

4 pers.
60 min
Middel

Fremgangsmåde

Form 4 karbonader og vend dem i en blanding af rasp, persille, salt og peber. Lad lige dele smør og olie blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 9 min. - vend af og til. Tag karbonaderne af panden og hold dem varme.

Rodfrugtmos: Bring vand, kartofler, pastinakker og selleri i kog i en stor gryde. Kog grøntsagerne ved svag varm og under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos grøntsagerne groft og tilsæt fløde eller mælk, smør, salt og peber. Smag til.

Estragon sauce: Lad smørret smelte og bruse af uden at det bruner. Tilsæt mel og varm godt igennem under kraftig piskning. Tilsæt fløde og bouillon lidt efter lidt. Rør kraftigt mellem hver tilsætning, så klumper i saucen undgås. Smag til med salt og peber. Tilsæt grofthakkede estragonblade lige inden servering.

Tips: I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, gulerødder eller knoldselleri. 

Ingredienser

  • 500 gr. hakket skinekød
  • 2 dl. rasp
  • 1 dl. hakket persille
  • salt og peber
  • olie og smør til stegning
  • - Rodfrugtmos
  • 500 gr. skrællet kartoffel
  • 250 gr. skrællet pastinak
  • 250 gr. skrællet selleri
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 dl. fløde eller mælk
  • 100 gr. smør
  • - Estragonsauce
  • 2½ dl. svine- eller grøntsagsbouillon
  • 2½ dl. fløde
  • 1/4 bundt frisk estragon
  • 50 gr. smør
  • 2 spsk. mel
  • salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden