Menu 0 Søg
Tilbage til Opskrifter
Juleporchetta

Juleporchetta

4 personer

Forvarm ovnen til 250 grader.

Læg svineslaget med skindsiden opad og rids sværen med en skarp kniv. Du kan nøjes med at ridse den på langs, men du kan også ridse den i tern eller ruder.

Det vigtigste med ridsningen er, at du ikke skærer helt ned til kødet, da saften så vil stige op mellem sværene under tilberedningen og blødgøre dem.

Vend slaget med kødsiden opad og kryder godt med havsalt.

Læg æbletern og svesker i midten af slaget. Rul det sammen, så sværen drejer rundt om hele stegen. Bind den hårdt op med stegesnor med cirka 3 cm mellemrum.

Gnid sværen med havsalt og sørg for at få saltet godt ind imellem sværene. Det er med til at trække væske ud og dermed gøre sværen endnu mere sprød.

Lad porchettaen stege i ovnen 10-20 minutter ved 250 grader og skru herefter ned til 180 grader.

Hold øje med den i starten. Den må ikke branke. Herefter skal den have omkring 1½ time, men det er meget forskelligt afhængigt af ovnen, så brug helst et stegetermometer.

Den skal ende med en kernetemperatur på 70-72 grader før den tages ud. Lad den hvile utildækket i 20 minutter.

Ingredienser:

1 svineslag uden ben

2-3 store æbler

1 håndfuld svesker

2 spsk. kanel

Salt og peber

Bestil kødet fra webshoppen

  1. Rullepølseslag
    1 stk. (1500 g)
    127,43 kr.
    Se mere

Nyhedsbrev med ugens tilbud

Angiv venligst en korrekt email

Tilmeld vores nyhedsbrev og få ugens tilbud hver mandag og besked når vi har nyt.

Se eksempel på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret med nyheder
og idéer fra butikkerne på facebook