432 v29

Indbagt svinemørbrad

4 pers.
60 min
Middel

Fremgangsmåde

Mørbrad: Mørbraderne brunes i smør på alle fire sider. Læg dem til side og lad dem køle af.

Brun derefter baconternene på en pande. Tilsæt de fintsnittede løg, peberfrugt og chili og sauter det kort. Det hele vendes med flødeost og krydres med salt og peber.

Rul de to butterdejsplader ud og fordel ostefyldet på pladerne. Læg en mørbrad oven på og luk dejen rundt om mørbraden med ostefyld og pensel pakkerne med sammenpisket æg. Bag dem ved 180° i 20-30 minutter. 

Hvidløgskartoffeltårn: Mos de varme, kogte kartofler og tilsæt smør, æg, pressede hvidløg og smag til med salt og peber. Lad kartoffelmosen køle af. Rul derefter kartoffelmosen til en pølse i bagepapir og bag pølsen ved 175° i ca. 30 minutter. Lad kartoffelmospølsen køle af (dette kan laves dagen før).

Fjern bagepapiret og skær kartoffelmosen i 4 lige store stykker. Bag dem gyldne i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.

Kold avocadocreme: Avocadoer, presset hvidløg, citronsaft og cremefraiche blendes til en lind creme og smages til med salt og peber. 

Ingredienser

  • 2 stk. svinemørbrad
  • smør til bruning
  • 200 gr. bacon i tern
  • 1 rød chili i små tern
  • 1 løg i små tern
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 200 gr. flødeost naturel
  • 1 pakke butterdej i plader
  • salt og peber
  • Kartoffeltårn
  • 600 gr. kogte, varme kartofler
  • 25 gr. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • salt og peber
  • Avocadocreme
  • 2 modne avocadoer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 dl. creme fraice 18%
  • salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden