432 v56

Langtidsbraiseret svineskank

4 pers.
4½ time
Middel

Fremgangsmåde

Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte. Rens gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen. Brun skanken godt af på alle sider. 
Krydr med salt og peber og tilsæt grøntsagerne, så de også får lidt farve. Hæld rødvin i sammen med rosmarin og halvdelen af timianen. Lad retten simre indtil rødvinen er reduceret til det halve. 
Tilsæt kalvefonden og sæt skanken i oven ved 160°C i ca. 4 timer.

Tag skanken op af fonden. Sigt fonden over i en lille gryde og kog ind til væsken er en kraftig sauce. Blend det tørre brød sammen med resten af timianbladene og tilsæt salt og peber efter smag. Hæld saucen over skanken og drys med brødblandingen. 

t, peber, muskatnød og persille sammen med kartoflerne, til den ønskede konsistens.

Ingredienser

  • 1 skank af svin
  • 4 spsk. olie
  • 2 dl. god rødvin
  • 4 dl. kalvefond
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • ½ bundt timian
  • ½ bundt rosmarin
  • 100 gr. daggammelt brød
  • salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden