Tilfoj en overskrift 4 v3

Mørbradbøffer med ovnbagte kartofler og cognac sauce

4
40-60 min
Middel

Grøntsager: Vask kartoflerne og halver dem på langs. Læg dem på en bageplade sammen med grofthakket fennikel, og grove stykker knoldselleri, gulerod og rødløg. Skær citronen i skiver og vend dem sammen med kartoffel- og grøntsagsblandingen. Tilsæt olivenolie, salt og peber. Bages midt i ovnen ved 200 grader, til kartoflerne er gyldne og grøntsagerne møre. Dette tager ca. 25 – 30 minutter. Rør rundt og drys med frisk persille inden servering.

Bøf: Brun oksemørbradbøfferne godt på en varm stegepande i olie. Træk panden til siden og skru ned for varmen. Tilsæt smør, knuste hvidløgsfede og timian. Hæld smørret fra panden over kødet, mens det steges til den ønskede grad af tilberedning.

Cognacsauce: Skær løget i skiver og steg det blødt i smørret i en gryde. Tilsæt rødvinseddike og cognac, og kog ned til halvdelen af ​​væskemængden. Tilsæt oksefond og fløde og kog indtil du har den ønskede smag og tykkelse. Smag til med salt, peber og dijonsennep. Tilsæt krydderurterne lige inden servering.

Ingredienser

Ovenbagte kartofler og grøntsager

  • 400 g små kartofler
  • 1 stk. fennikel
  • 2 stk. gulerødder
  • 1/4 del knoldselleri
  • 1 rødløg
  • 1 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk persilleblade, hakket
  • Salt og peber

Oksemørbrad bøffer

  • 800 g. Oksemørbrad af Irsk Angus skåret i bøffer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 spsk. neutral madolie, f.eks. rapsolie
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber

Cremet cognac sauce

  • 1 spsk. smør
  • 1 løg
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 dl. cognac
  • 3 dl. oksefond
  • 2 dl. fløde
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. frisk timian, finthakket
  • 1 spsk. frisk persille, finthakket
  • Salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden