morbradbof med pebersauce

Mørbradbøf med grillet grønt, pommes fondant og pebersauce

4 pers.
50 min.
Middel

Fremgangsmåde

Lys pebersauce
Løg og gulerod klargøres og skæres i mindre stykker. Hvidløg knuses let. Sauter løg, hvidløg, gulerod, timian og knust madagaskerpeber i en gryde i ca. 3 minutter. Hæld hvidvin henover og reducer til halvdelen. Hæld fond ved og lad det småsimre i ca. 15-20 minutter. Sigt saucen og tilsæt fløden og de hele madagaskarpeberkorn. Smag til med salt og syre (eks. citron eller æbleeddike) og eventuelt noget af lagen fra peberdåsen. Når saucen smager som ønsket, jævnes den til ønskede konsistens. Husk denne sauce kan laves lang tid i forvejen og varmes op - hvis det skal være lidt lettere.

Pommes fondant

Skræl bagekartoflerne og skær dem i ensartede rektangulære eller kvadratiske klodser. Varm olien op i en pande med høj kant (skal kunne tåle at komme i ovnen). Steg kartoflerne på alle sider, så de bliver gyldne. Tilsæt smørret og lad det bruse op, uden det branker. Hæld bouillonen ved så det står halvvejs op om kartoflerne. Dæk med alufolie og sæt dem i ovnen på 200°C varmluft i ca. 20 minutter eller til de er møre.

Bøffer og grøntsager

Mens kartoflerne er i ovnen, steges eller grilles bøfferne ved høj varme indtil de er 52°C i kernen. Bøfferne skal hvile 8 minutter inden servering. Det passer meget godt med de ca. 20 minutter kartoflerne er i ovnen. Gulerødder og forårsløg klargøres. Gulerødderne lægges på grillen/grillpanden samtidig med bøfferne og forårsløgene lægges på efter ca. 7 minutter. Anret som på billedet.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 stk. mørbradbøffer a 200 g.
  • 8-12 forårsløg
  • 4-8 gulerrøder med top
  • Evt. lidt urter til pynt

Pommes fondant

  • 4 store bagekartofler
  • 4-5 spsk. smagsneutral olie til stegning
  • 120 g. smør
  • 1 l hønseboillon/fond
  • Salt og peber

Pebersauce

  • 3 dl hvidvin
  • 3,5 dl lys kalvefond eller hønsefond
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 lille dåse madagaskarpeber (knus halvdelen i en motor eller med den flade side af en kniv)
  • 1 gulerod
  • En håndfuld timiankviste
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 portion jævning med smørbolle eller maizenajævner
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden