123 v8

Oksebryst som Esterhazy

4 pers.
210 min
Middel

Fremgangsmåde

Krydr kødet godt med salt og peber. Brun det godt af i smørret i en stegegryde og tag det op.

Skyl og skræl porre, gulerod og selleri og skær dem ud i grove tern. Gem lidt af det til at rive i strimler/julienne til pynt på retten, hvilket gør retten unik. Steg urterne godt af i gryden i resten af smørret til de får let farve. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt lauerbær, tomatpuré og salt og peber. Hæld bouillon på, så det næsten dækker kødet.

Braiser i 2½ -3 timer ved 160°C i ovnen, eller lad det simre i gryden. Husk låget. Retten kan også laves ved 120°C i 6-7 timer.

Si stegeskyen og kog den let ind, tilsæt fløde, citronskal og ribsgelè og smag til, så der er balance mellem syre, sødme og fedme.

Riv resten af selleri, gulerod og porrer i fine strimler til pynt. De kan evt. dampes let i smør eller spises som de er

Server i skiver med urterne i bunden.

Server hertil kartoffelpurè eller mos.

Ingredienser

  • 1 kg oksebryst
  • 1 porre
  • 4-5 gulerødder
  • ½ selleri
  • 2 løg
  • 1 citron
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 2 tsk. ribsgele
  • 4-5 dl. fløde
  • 1 liter vand eller bouillon
  • 50 g smør
  • Salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden