Oksespidsbryst

En klassiker til braisering, der forvandler tid til nydelse

Oksespidsbryst fortjener en særlig plads i køkkenet. Dette klassiske stykke kød skriger på at blive braiseret, hvor det efter tålmodig tilberedning forvandles til en uimodståelig mundfuld – mørt, saftigt og fyldt med dyb smag. Spidsbrystets naturlige struktur gør det ideelt til langsom tilberedning under låg, hvor tiden arbejder for dig, mens smagene intensiveres.

Perfekt til både en hyggeaften for to eller et større middagsbord, er oksespidsbrystet en alsidig favorit, der kan tilpasses enhver anledning. Når først kødet snurrer i gryden, har du hænderne fri til at dække bordet, åbne en god flaske vin eller bare nyde duften af en kommende smagsoplevelse.

Serveringsforslag

Oksespidsbryst er som skabt til braisering i en aromatisk fond baseret på rødvin, løg og friske krydderurter som timian og rosmarin. Tilføj rodfrugter som gulerødder og selleri for et fyldigt smagsnuance. Servér det smeltende møre kød sammen med kartoffelmos, ovnbagte grøntsager eller en rustik salat for en middagsoplevelse, der emmer af tradition og hygge. For ekstra dybde kan retten toppes med en smule friskrevet peberrod eller en spids af din yndlingssennep.

159,95 DKK
stk
( ca.
1000
g
 )
Køb sammen!
Så er der nem og velsmagende aftensmad
Ingredienser
Ernæring
Opskrifter

Fersk oksekød.

Efter åbning holdbar i køleskab 3 døgn ved +5°C.

Energi 708 kJ / 169 kcal
Fedt 10 g
- heraf mættede fedtsyrer 4 g
Kulhydrater 0 g
- heraf sukkerarter 0 g
Protein 19 g
Salt 0,2 g

Opskrifter

Kødet koges sammen med en suppevisk, 3 gulerødder, ½ selleri, 1 persillerod og 2 porrer til en klar og kraftig suppe i 2½ - 3 timer, alt afhængig af kødets tykkelse. 

Kødet kan efter kogning skæres i pæne skiver og spises sammen med f.eks. kogte kartofler og  peberrodssovs.

Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden