123 v29

Røget kylling med æble-porresalat

4 pers.
70 min
Middel

Fremgangsmåde

Kyllingen steges i ovnen ved 170°C i 50 - 55 minutter. Den er også meget velegnet til grillen. Grilles ved indirekte varme i 50 - 55 minutter.

Æble/porresalat: Creme fraiche og sukker piskes sammen. De øvrige ingredienser til salaten vendes sammen og anrettes i en skål.

Kan serveres med sprøde croutoner gratineret i ost. Riv lidt ost ud over brødskiver og bag dem i ovnen ved 180°C til de er gyldne.

Kartoffeltip: Tag 800 gr. vaskede kartofler i både og kog dem i 5 - 8 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af, og læg dem i et ildfast fad. Kom kyllingen på en rist og sæt fadet med kartoflerne under kyllingen så fedtet drypper ned i kartoflerne. Følg stegeanvisningen.

Husk at vende kartoflerne flere gange.

Hvis man ønsker en kraftig smag i kartoflerne, kan man evt. lægge timiankviste ved

Ingredienser

  • 1 røget kylling
  • Æble/porresalat
  • ½ porre i tynde skiver
  • 2 æbler i tynde både
  • saft fra en appelsin
  • 2 dl. creme fraiche 38%
  • 1 spsk. sukker
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden