123 v30

Saftig og mør juleand

4 pers.
360 min
Middel

Fremgangsmåde

Her er nogle bud på, hvordan du gør – både når du har lidt eller meget tid i programmet.

Langtidsstegt and: Læg en rist over bradepanden. Læg den klargjorte and med brystsiden nedad på risten. Hæld 1 liter vand i bradepanden. Sæt den i en forvarmet ovn ved 130°C. Lad den stege ca. 4 timer. Vend anden og lad den stege videre med brystet opad i 1½ - 2 timer mere. Altså ca. 6 timers stegning i alt.

Hvis du ikke har så meget tid: Brun først anden ved 250°C i 20 minutter med brystet nedad, vend den og dæmp varmen til 160°C – hæld eventuelt fedtet fra. Hæld ca. ½ liter vand i bradepanden og lad anden stege ca. 2½ time. Mærk ved låret, om det løsner sig, og se om kødsaften er klar.

Hvis du steger anden dagen før: Klip anden ud, når den er næsten kold, og læg den i en bradepande. Pensel anden med andefedt og læg stanniol over. Anden varmes ca. 15 minutter i ovnen ved 125°C. Tag anden ud og skru op til 200°C. Når ovnen er varm, tages stanniol af , og anden sættes ind i gen og steger ca. 15 minutter. Skulle anden mod forventning ikke være sprød, kan den eventuelt gives nogle minutter under grill, men hold godt øje med den.

Andesovs: Hæld skyen gennem en sigte, lad stå lidt og skum fedtet af. Smelt margarinen i en gryde, på lav varme, tilsæt 2 spsk. mel og rør rundt. Tilsæt skyen lidt efter lidt, til sovsen har en tilpas konsistens. Tilsæt ca. 1 dl fløde, smag til med salt og peber. Er sovsen lidt for tyk, tilsæt lidt koldt vand, hvis der ikke er mere sky.

Ingredienser

  • 1 and ca. 3,8 kg
  • Stegesky fra anden
  • 50 g margarine
  • 2 spsk. mel
  • 1 dl. fløde
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden