
Stegt and
Vi har stegt en and til dig og gjort andesaucen klar, så du kan bruge tiden på gæsterne, og ikke i køkkenet. Anden skal alene sættes i ovnen, og saucen skal varmes, og du får selvfølgelig en instruktion med ved afhentning.
Med til anden får du andesauce (ca. 800 ml.) til 4 personer, ligesom du får andefedt (ca. 150 gr.) med til at smøre på anden. Det er din garanti for en god juleaften.
Vi steger en and på 3,5 kg., og når denne er færdigstegt, vil den have en vægt på ca. 2,7 kg. Denne and er til 3-4 personer.
Bemærk kun til afhentning den 22. eller 23. december
Bemærk: Kun til afhentning
Næringsdeklaration for andesauce:
- Energi 265 kJ/63 kcal
- Fedt 5,2 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,6 g
- Kulhydrater 3,7
- heraf sukkerarter 0,5
- Protein 0,45
- Salt 0,62
Ingrediensliste for andesauce:
Vand, PISKEFLØDE (13%), mod. Majsstivelse, salt, oksefedt, andefedt, aroma, glucosesirup, andekød, oksekødsekstrakt, kyllingekød, løg, sukker, krydderier og krydderiekstrakter (bl.a. peber, rosmarin),karamelsukker, maltodextrin, emulgator (E471), farve (E150c).
Energi | 920 kJ / 220 kcal |
---|---|
Fedt | 18 g |
- heraf mættede fedtsyrer | 5 g |
Kulhydrater | 0 g |
- heraf sukkerarter | 0 g |
Protein | 18 g |
Salt | 0,2 g |
Opskrifter
Klip anden ud og læg den i en bradepande.
Pensel anden med andefedt og læg stanniol over.
Anden varmes ca. 15 minutter i ovnen ved 125°C.
Tag anden ud og skru op til 200°C.
Når ovnen er varm, tages stanniolen af, og anden sættes ind igen og steges ca. 10-15 minutter.
Skulle anden mod forventning ikke være sprød, kan den eventuelt gives nogle minutter under grill, men hold godt øje med den.