Hjemmelavede hotdogs

Klassisk hotdogs - hjemmelavet fra bunden!

Nem/middel

Fremgangsmåde

Brød

Rør gær, sukker og salt ud i vandet. Tilsæt mel lidt efter lidt. Når cirka halvdelen af melet er tilsat, så ælt æg og smeltet smør i. Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve lunt i ca. 15-20 minutter. Form pølsebrødene - ca. 120 g. pr. brød. Lad dem efterhæve til de bliver lette og luftige. Bag pølsebrødene ved 200° i ca. 12-14 minutter.

Ketchup

Rødløg, æbler, bladselleri, fennikel og hvidløg skæres i mindre stykker. Læg dem i en gryde og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad det simre, indtil det er tykt. Blend med en stavblender til den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.

Ølsyltet agurkesalat

Skær agurk i tynde skiver - brug eventuelt et mandolinjern. Kog de øvrige ingredienser op og køl af. Kom agurkeskiverne i et glas og hæld lagen over. Sæt på køl indtil brug.

Sennep

Rør ingredienserne sammen. Senneppen kan med fordel laves et par dage før og trække smag i køleskabet. Kan holde sig i 14 dage uden problemer.

Ristede løg

Pil og skær løgene tyndt - brug eventuelt et mandolinjern. Vend løgringene med 2 spsk. mel. Steg i ca. 1 cm olie på pande eller i frituregryde. Når løgene er kølet af, opbevares de i en lufttæt beholder indtil brug. Kan holde sig 3-4 dage.

Remoulade

Hak meget fint og bland sammen ingredienserne sammen. Farven kan justeres yderligere med gurkemeje. Smag til med salt, peber og sukker.

Ingredienser

Brød ca. 12- 16 stk.

  • 1 kg. fint hvedemel
  • ½ l vand
  • 25 g. gær
  • 90 g. sukker
  • 10 g. salt
  • 1 æg
  • 75 g. smør

Ketchup

  • 1 ds. flåede tomater
  • 200 g. rødløg
  • 2 syrlige æbler
  • 1 stang bladselleri
  • 100 g. fennikel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille ds tomatkoncentrat
  • 50 g. sukker
  • 1/4 dl balsamico
  • 2 tsk. tabasco
  • 1 knivspids kanel
  • Salt og friskkværnet peber

Ølsyltet agurkesalat

  • 2 agurker
  • 2½ dl lagereddike
  • 1 dåseøl
  • 1½ dl sukker
  • 10 hele peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. dildfrø
  • Salt

Sennep

  • ½ dl sennepsfrø
  • ½ dl sennepspulver
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 knivspids cayennepeber
  • ½ dl vand
  • 2 spsk. eddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt

Ristede løg

  • 2 almindelige løg
  • 2 spsk. hvedemel
  • Olie
  • Salt

Remoulade

  • 3 dl. mayonnaise
  • 1 spsk. creme fraice (min. 18%)
  • 2 dl pickles
  • 1 spsk. finthakket purløg
  • 1 spsk. finthakket gulerod
  • 1 tsk finthakket løg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk grov sennep
  • Gurkemeje til at justere farven
  • Salt, peber og sukker
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden