123 v44

Woks af svinemørbrad med pærer, squash og ingefær

4 pers.
45 min
Middel

Fremgangsmåde

Skær rødløg i tynde både. Skær peberfrugt og squash i tynde strimler. Skær pærerne ud i tynde både med skrællen på.

Krydr kødstrimlerne med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en stor pande eller en wok ved kraftig varme. Læg halvdelen af kødet på panden, og lad det blive brunt, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. Steg resten af kødet på samme måde.

Varm olien i panden ved kraftig varme. Tilsæt rødløg og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt peberfrugter og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt squash og pærer og steg i yderligere et par minutter under omrøring. Vend groftrevet ingefær, vineddike, honning og bouillon i. Varm det igennem til frugt og grøntsager er møre, men stadig har bid. Vend mørbradstrimlerne i og lad det hurtigt blive gennemvarmt.

Smag til med salt og peber. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand, hvis væsken ønskes jævnet og ikke tynd.

Byd kogte ris til retten. 

 

Ingredienser

  • 500 g wokstrimler af svinemørbrad, ½ x ½ x ca. 8 cm
  • salt og peber
  • 1 spsk olie
  • 2 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 squash – gerne gul
  • 2 faste pærer f.eks. Clara Frijs
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk honning
  • 3 dl bouillon
  • evt. majsstivelse
  • Tilbehør
  • Kogte ris
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden